Fantastisch Taalfestijn

Fantastisch TaalfestijnWat een fantastisch Taalfestijn op 10 september in de bibliotheek van Uithoorn. En wat een belangstelling! Men kreeg een warm welkomstwoord door Daphne Jansonn van de bibliotheek  en door de organisator van dit festijn Claudia Prange. Vervolgens gaf wethouder Ria Zijlstra vast een voorproefje van taalkundige grapjes. Ook somde zij enige termen op van het verbazingwekkend jargon dat de gemeenteraadsleden vaak bezigen.

De aanwezigen splitsten zich daarna op en konden naar wens deelnemen nemen aan de leuke quiz ‘de slimste taalmens’, waarbij  Karel Nieber de rol van quizmaster had. Men kon ook samen met de dorpsdichter van Aalsmeer Marcel Harting een gedicht maken.

Als muzikaal intermezzo zongen allen later onder pianobegeleiding van Anton Furnee en Ireen van Bijnen uit volle borst enige leuke vertolkingen van bekende Hollandse liedjes. Of neurieden en deinden mee met de leuke muziek.

Het toppunt van de avond was de presentatie van acteur Paul Groot die het begrip humor tot in de fijnste finesses ontleedde, waarbij allerlei leuke en grappige fragmenten uit de serie Fawlty Towers vertoond werden.

Ter afsluiting volgde de prijsuitreiking. Dit jaar is Frans de Bondt de slimste taalmens 2019 geworden. Onder luid applaus kreeg hij een heerlijke doos bonbons overhandigd.

Het groepsgedicht is onder toeziend oog van Marcel Harting tot pure en ook grappige poëzie verheven en ter afsluiting van de avond door hem voorgedragen.

Namens Taalhuis Uithoorn dank aan allen die het Taalfestijn tot zo’n groot en vooral gezellig succes gemaakt hebben.