De dames van de Taalkamer een dagje uit!

Taalkamerdames
Na weken geregel stond 13 juni, de datum van het uitstapje naar ‘This is Holland Flight Experience’ vast.
Het vervoer naar de locatie was het volgende vraagstuk. Aangezien met de auto naar Amsterdam reizen geen optie was; werd gekozen voor het openbaar vervoer.

De dames van de Taalkamer van Taalhuis hadden zich bij het pand van stichting Pavones verzameld om gezamenlijk met de bus naar Amsterdam te rijden. Dan op station Zuid over te stappen op de metro en op het Centraal station weer op de pont om aan de overkant van Het IJ aan te komen.

Renée en ik (Anneke) waren alvast vooruit gereisd. Omdat ik niet goed te been ben had ik de luxe om samen met Renée met de auto te gaan.

Om half 2 begon de voorstelling bij ‘This is Holland’ met een eerste uitleg over Nederland door de eeuwen heen. Na deze uitleg moesten we verhuizen naar een andere zaal om het verhaal over een recenter periode te horen. Daarna, in een laatste zaal merkten wij meteen iets vreemds op. Er stonden twee rijen vliegtuigstoelen compleet met riemen! Heel apart!

Onze tassen moesten onder de stoel en onze riemen moesten dicht geklikt; weer heel raar voor een filmvoorstelling! Het licht ging uit, de balustrade voor ons ging weg en daar zaten we dan in het donker – in het luchtledige.
Ready to take off?!  En ja hoor; daar vlogen we over Nederland linksom en rechtsom, de stoelen kantelden zelfs mee.
We zagen de bloembollenvelden, de havens van Rotterdam , de molens van Kinderdijk en natuurlijk ‘vlogen’ we ook over Amsterdam.

Toen wij plotseling recht op een kerktoren afvlogen leek het zo reëel dat ieder zijn benen automatisch optrok en wij hier en daar zelfs een gil hoorden! Tijdens de vlucht over de bollenvelden roken we echt de geur van de bloemen en toen we over de zee vlogen voelden we de waterspetters in ons gezicht.
Toen ging het licht weer aan………

Wat een belevenis! Allen waren het daar over eens. Nog even napraten en afscheid nemen en daarna weer de pont, metro en de bus naar huis.
Oh! Wat hebben we genoten, het was een fantastisch uitstapje.

 

Auteur: Anneke Bunning