Vrijwilligersmarkt Gemeentehuis Succes!

Vrijwilligersmarkt Uithoorn groot succes! 1De Vrijwilligersmarkt 2019 in het Gemeentehuis van Uithoorn was wederom een groot succes  Op zaterdagmiddag 21 september bezochten heel veel belangstellenden de markt om informatie te krijgen over wat er zoal te doen is op het gebied van vrijwilligerswerk. Wethouder Ria Zijlstra opende de markt en alle standhouders hadden er zin in! Het is natuurlijk ondoenlijk om alle aanwezige organisaties te beschrijven en veel zijn er al heel bekend; zoals stichting Zonnebloem of KWF kankerbestrijding, De Voedselbank, Vluchtelingenwerk of het Rode Kruis.    De contactcirkel van het Rode Kruis hier even uitlichtend – dit is een belkring van 10 personen, die door verschillende oorzaken kwetsbaar zijn. De vrijwilliger start eens per kwartaal een week lang de dag door een telefoontje te plegen naar de eerste persoon uit de kring. Die belt vervolgens weer een volgende en zo gaat het door tot cirkel rond is en de vrijwilliger van de laatste persoon weer telefonische melding ontvangt. Er is (misschien) iets mis als er ergens niet opgenomen wordt!

Taalhuis Uithoorn is uiteraard altijd blij met jou als vrijwilliger!

Steeksgewijs echter enige andere organisaties onder de aandacht brengend:Vrijwilligersmarkt Uithoorn groot succes!

Zoals bijvoorbeeld Belklus: als er een technisch probleem is kan men deze organisatie altijd bellen. Zij komen dan op huisbezoek. Indien het mogelijk en verantwoord is, lossen zij de klacht meteen op. Indien dit niet mogelijk is, dan verwijzen zij naar de juiste specialist. Als je technicus of klusjesman bent, ben je van harte welkom als vrijwilliger.

Of ‘Dwarz met een zetjeSamen aan de Amstel‘ die de Sprookjestocht 2020 organiseren. Waarbij allerlei sprookjesfiguren de lichtjesloop 2020 zullen begeleiden en ook op pleisterplaatsen zullen staan. Je bent van harte welkom om hier aan deel te nemen. De stichting zorgt ook voor leuke evenementen voor ouderen en voor de voorbereiding van de Veteranen-Bevrijdingsdag 2020.

En dan De Voorleesexpress! De organisatie die ervoor wil zorgen dat ieder kind dat opgroeit, Nederlandstalig of anderstalig, thuis wordt gestimuleerd in de taalontwikkeling. De bedoeling is dat het kind zijn of haar talenten dan volledig kan ontplooien. Dus, kun je voorlezen? Meld jezelf dan aan.

Stichting BarbarugoStichting Barbarugo verricht op haar beurt weer doelmatige ontwikkelingshulp aan Ghana. Een van de projecten is bijvoorbeeld de bewoners te helpen met het starten van een bamboeplantage.
Kijk eens op de site om te zien wat je in Nederland kunt doen!

 

 

Een overzicht van al het aanbod aan vrijwilligerswerk vind u hier

Taalhuis Uithoorn is altíjd blij met jou als vrijwilliger!

Kon je zaterdag niet aanwezig zijn en heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar projectmedewerker n.sonderman@stdb.nl
Je kunt ook binnenlopen bij het inlooppunt van Taalhuis Uithoorn op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Uithoorn, Dorpsstraat 43.